Pusi qe lahet vete

Elbasan Albania

Përshkrimi:

Banorët tregojnë se kjo lagje u emërtua si lagjja “Hasan Dylgjer”, në emër të vëllezërve turq që ndërtuan xhaminë dhe që hapën pusin. Por ajo asnjëherë nuk u njoh e as u thirr në atë emër, por në atë çka njerëzit shihnin çdo mëngjes. Ujin që dergjej rreth e qark pusit,duke larë e pastruar vendin nga papastërtitë e rrugës dhe kështu u thirr gjithmone “Pusi qe lahet vete”

Share
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Informacion shtesë: